Helena Predojević

TT 200h Yoga teacher


Zovem se Helena Predojević i skoro 8. godina se bavim jogom, ali i od malih nogu sam konstantno u pokretu, preko ritmike, sportske gimnastike, sinhroniziranog plivanja, tenisa, atletike, baletnih i flamenco satova.
Prvi i pravi susret s jogom je krenuo krajem 2013. godine gdje se upoznajem s ashtanga sustavom kod svoje prve yoga učiteljice Mirele Čavajde, koja me uvela u divan svijet joge. Na satovima me najviše privukla smirenost, bolja mobilnost te bolja uravnoteženost koja je dolazila s vježbanjem.

Godine 2018. u rujnu krećem na edukaciju od 200 sati u Sangha Om Yoga School (Integral Vinyasa Yoga School TT 200), pod vodstvom Nine Vukas.
Znanje produbljujem osobnom praksom i raznim radionicama. Prisustvovala sam joga radionicama s različitim učiteljicama i učiteljima: Ana Hiks, Iva Mertić Tomašević, Iva Richtermoc, Jasna Perin, Dragana Glivetić, Danijel Dubičanec, Margareta Magdalenić, Ines Jukić, Sanja Radović, Marina Präger (Berlin), Janine Stratmann (Berlin), Gea Krajcar, Marina Marylu (Berlin), Anita Buterin, Nikola Orešković (capoeira).
Krajem 2017. pa sve do danas vodim satove joge 1x tjedno u Plesnoj školi SOSS na Trešnjevci. Nekoliko puta sam vodila razne tipove satova u Joga plejsu u kao zamjena za tamo stalne učiteljice.

Na joga satovima volim stvoriti jednu opuštenu i prijateljsku atmosferu te veliku važnost dajem pravilnom izvođenju pokreta kako bi se u što većoj mjeri izbjegla mogućnost bilo koje ozljede, a s druge strane osjetila korist svakog pokreta i asane.
Svi satovi su koncipiram tematski gdje se poštuje strukturu koja unutar sebe sadrži nekoliko povezanih dijelova od uvodnog osvještavanja daha i tijela, laganog zagrijavanja, različitih serija pozdrava suncu, pametno složenih stajaćih, sjedećih i završnih sljedova koji u trenutku prakse zahtijevaju svu našu pažnju.
Pozivam vas da mi se pridružite na satovima joge, gdje možete osjetiti pravu ljepotu kretanja u svim smjerovima. Vidimo se na prostirkama!

Instagram