Vlatka Konta

RYT 600


Vlatka se sa disciplinom joge susreće 2014 godine upoznavši Petru Bianco, koja
joj je otvorila vrata svog studija. Zaintrigirana samom praksom i njenim benefitima, 2016 god. upisuje svoj prvi učiteljski trening pod vodstvom Petre i Marca Bianca pri Pink Elephant Yoga Institutu. Tu se počinje rađati i želja za podučavanjem drugih, te Vlatkin živod od tada potpuno kreće u tom smjeru. Svoj prvi studio otvara u rodnom mjestu Čazmi, kojeg radi preseljenja u Zagreb zatvara 2019 god. Od tada vodi redovno grupne i individualne satove joge u Zagrebu. Nakon osnovne obuke završava i naprednu 600h edukaciju (PEYI) ,te 50h obuku za Yin Yoga učitelja pri Andriji Bosanac-Schroetteru. Trenutno je Vlatka pri upisu formalne edukacije za pilates reformer instruktora pri učilištu Equilibrium iza kojeg stoji ime Asje Peterson.
Vlatka je ljubitelj Ashtanga Vinyasa prakse koja joj je omogučila stvaranje čvrstih temelja, kako za daljnje podučavanje, tako i za njenu osobu praksu. Zahvalna je što je na tom putu srela mnoge kvalitetne učitelje i koji su ju inspirirali i dalje ju usmjeravaju na tom putu.
Na svojim satovima Vlatka posebno naglašava važnost disanja te osluškivanje tjelesnih senzacija kako bi vježbač mogao osvjestiti svoje mogučnosti. Svako tijelo ima jedinstvenu strukturu i na taj način mu treba i pristupati kako bi moglo nesmetano funkcionirati.
Vlatka svoje slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, voli pisati i slikati, ljubitelj je fotografije, jyotish astrologije, drevnih tradicija i filozofije.
Instagram