Tina Benc

200H Yoga Teacher


Radna terapeutkinja koja se 2008. počela baviti Ashtanga yogom koju je sa prekidima prakticirala sve do odlaska u Indiju 2013. Kroz više od godinu dana na istoku, putujući kroz razna mjesta, Tina je upoznavala i prakticirala razne yoga stilove i meditacijske prakse (Hatha, Sivananda, Iyengar, Osho meditacije, Goenka vipassana, Tibetanski budizam…).

Na tom putu, kroz iznimno puno najrazličitijih inspiracija, jasno se pokazala velika ljubav izmedju nje i vipassana meditacije te afinitet prema puno sporijim i ‘hladnijim’ yogijskim praksama (Yin, Hatha). Prirodno je došlo razumijevanje o sinergiji tjelesnih kretnji (yoga asana), mirnog i prihvaćajućeg uma (meditacija) te energetski prilagođene ishrane (ayurveda). U takvoj atmosferi u Indiji upisala je i završila Multistyle (Ashtanga, Vinyasa, Yin, Hatha,Sivananda) Yoga TTC te nakon susreta sa Dalai Lamom i tečaj tibetanske masaže. Na Tajlandu je, obilazeći razne budističke hramove, prisustvovala vipassana povlačenjima i završila tečaj tajlandske masaže. Do danas, broji preko nekoliko desetaka takvih povlačenja, u Aziji i Europi. U Hrvatskoj je par godina asistirala Mislavu Brečiću u organizaciji vipassana (mindfulness) povlačenja koja je on kao i gostujući učitelji osobno vodio, nekoliko puta godišnje.

U Londonu je 2018. završila trening za Mindfulness i Yin yoga učiteljicu sa Sarah Powers. Sarah je voditeljica Insight Yoga Instituta koji integrira Yogu, Budizam I psihologiju kao tri vrlo komplementarna područja.

Tina je do danas u kontinuiranoj Gestalt psihoterapijskoj edukaciji pri Psihika d.o.o. (Europski psihoterapijski trening institut) I vodi Mindfulness savjetovanje kod nas u studiju.
Osim toga vodi I satove Mindful yin yoge I reformer pilates treninge. Ono što je prepoznatljivo na svakom Tininom satu bez obzira što vodila i čime se bavila je njen žar za istraživanjem suptilnih atmosfera koje oblikuju naš svakodnevni život I načina na koje se odnosimo prema sadašnjem trenutku. Njezina najiskrenija namjera je da kroz tijelo nauči um i srce da budu mirno prisutni, otvoreni svemu što trenutno jest, sa vjerom i suosjećanjem.

Instagram