Mindfulness meditacija

Moon sequence
15. siječnja 2018.

Mindfulness meditacija

Na ovim satovima ćete kroz razne tjelesne pozicije (hodanje, stajanje, sjedenje, ležanje) učiti razvijati vještinu otvorene prisutnosti sa cijelokupnim životnim iskustvom, kakvim god se pokazuje u danom trenutku. Prakticirat ćete mindfulness kao vještinu svakodnevnog življenja, neodvojivu od vaše formalne prakse u studiju ili doma.

Učit ćete biti prijatelj sa dahom i sa tijelom upoznavajući ga kroz razne tjelesne senzacije, biti prijatelj sa umom promatrajući misaone procese i mentalna stanja i prepoznavati  emocije i gledati kako i gdje se manifestiraju. Uz Mindfulness meditaciju prakticirat ćete i Metta i Karuna meditacije (metta=bezuvjetna ljubav, karuna=suosjećanje) te na taj način hrabriti i snažiti srce i smekšavati um.

Da bi mogli pratiti sadržaje i dolaziti petkom potrebno je proći Uvodni Mindfulness sat koji se održava svake prve subote u mjesecu. Sve satove, uvodne i redovne petkom, vodi naša Tina (mindfulness/yin/yang yoga učiteljica), a prilozi su na bazi donacija.

Doniranje je dio naše prakse velikodušnosti i suosjećanja koja pomaže ne samo onima kojima smo dali već i nama samima. Iz tog razloga, prilikom davanja donacije najbitnije je voditi se osjećajem osobnog zadovoljstva sa time kada i koliko dajemo.

Uvodni mindfulness sat

Dragi naši jogići,

Svakog petka (18:15 – 19:15) dobrodošli ste sjediti (a ponekada stajati, ležati ili hodati) sa našom Tinom na satovima vođene Mindfulness meditacije.

Zajedno ćete kroz njen posebno mekan pristup razvijati vještinu otvorene prisutnosti sa cijelokupnim životnim iskustvom, kakvim god se pokazuje u danom trenutku. Prakticirat ćete mindfulness kao vještinu svakodnevnog življenja, neodvojivu od vaše formalne prakse u studiju ili doma.

Učit ćete biti prijatelj sa dahom i sa tijelom upoznavajući ga kroz razne tjelesne senzacije, biti prijatelj sa umom promatrajući misaone procese i mentalna stanja i prepoznavati emocije i gledati kako i gdje se manifestiraju.

Uz Mindfulness meditaciju prakticirat ćete i Metta i Karuna meditacije (metta=bezuvjetna ljubav, karuna=suosjećanje) te na taj način hrabriti i snažiti vaše srce.

Da bi mogli pratiti sadržaje i dolaziti petkom potrebno je proći Uvodni Mindfulness sat koji će se održavati subotom, jednom u mjesecu.

Sve satove, uvodne i redovne petkom, vodit će naša Tina (mindful yin/yang yoga učiteljica), a prilozi će biti na bazi donacija.

Doniranje je dio naše prakse velikodušnosti i suosjećanja koje pomaže ne samo onima kojima smo dali već i nama samima. Iz tog razloga, prilikom davanja donacije najbitnije je voditi se osjećajem osobnog zadovoljstva sa time kada i koliko dajemo.

Metta

Facebook
Facebook
Instagram