MINDFUL EMBODIMENT WORKSHOP

Ova jedinstvena radionica kombinira dvije iznimno kompatibilne i snažne metode, TRE® i Mindfulness praksu.

Namijenjena je svima koji žele iskusiti kako na prirodan i nježan način otpustiti napetosti iz tijela (TRE®), a istovremeno se podrzati nježnom, mekanom i otvorenom prisutnošću (mindfulness). Na radionici ćete naučiti osnove ovih pristupa te ih iskusiti u pomno osmišljenoj kombinaciji. Komplementirat ćemo ih i sa  nekoliko restorativnih yoga položaja koji će nam pomoći integrirati um i tijelo. Radionica je otvorena za sve zainteresirane, bez obzira da li imate iskustva sa spomenutim praksama.

TRE® je inovativna tehnika koja koristi urođeni proces spontanog drhtanja kojim tijelo otpušta napetost iz mišića i umiruje pretjeranu živčanu pobuđenost. Na nježan, siguran i kontroliran način, izvođenjem 7 vrlo jednostavnih vježbi, aktivira se refleksni mehanizam neurogenih tremora. Tim procesom tijelo otpušta napetost nastalu stresom, ozljedama ili neprorađenim traumama. Bez truda dopuštamo tijelu da koristi vlastiti regulacijski mehanizam kojim se spontano i polako vraća u stanje homeostaze, opuštenosti, prisutnosti i uzemljenosti. Djelovanjem tog mehanizma tijelo se oslobađa i viška hormona stresa (adrenalina i kortizola), te polako mijenja fiziološko stanje koje podržava uravnoteženo funkcioniranje svih tjelesnih sustava, obnavljnje i zacjeljivanje, te smiruje i gasi automatske obrambene reakcije tijela koje troše velike zalihe energije i drže nas nepotrebno napetima. Samo iskustvo tremora je nježno i vrlo ugodno, a često ga uspoređuju s dubinskom unutarnjom masažom.

Više o TRE®-u saznajte na www.trebalans.com

Mindfulness je prirodna sposobnost svakog čovjeka da bude svjestan svega što se događa u sadašnjem trenutku i da to prihvati na prijateljski i opušten način.

To je stanje svijesti u kojem um ne osuđuje niti se opire svemu što prepoznaje i što trenutno jest. Kao što možemo istrenirati bilo koji mišić, jednako tako možemo istrenirati i um da sve češće odlučuje biti u direktnom iskustvu sa tjelesnim senzacijama, osjećajima, mislima i pojavnostima.

Na taj način razvijamo intimniji odnos sa samim sobom i sa svijetom oko nas.  To nam omogućuje da sa više mudrosti i prostora stanemo pred sve što nam život donosi, bilo ugodno ili neugodno, kratkotrajno ili dugotrajno, više ili manje intenzivno.

Kultiviranjem vještine prisutnosti bez potrebe da sudimo, izbjegavamo ili se vežemo za pojavnosti, otvaramo si prilike za drugačije odluke i odabire, otvarmo si put ka slobodnijem životu. Polako počinjemo uviđati da sloboda i radostan život leže upravo u sadašnjem trenutku.

Više o mindfulnessu saznajte na www.mindfulness.hr

Sinergijom ovih dviju praksi iskusit ćete kako je smireno i opušteno stanje nakon TRE®-a vrlo prirodno i plodno tlo za formalnu mindfulness praksu. Jednako tako važno, naučit ćete proces tremora oplemeniti prihvaćajućom svijesti (mindfulness), ostati prisutni i otvoreni prema tjelesnim senzacijama i našim reakcijama na njih, te time podržati tijelo u procesu spontanog otpuštanja i neurološke regulacije.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave obavezne na:

tre.darko@gmail.com

valentinabenc@yahoo.co.uk

Cijena: 450kn

Vrijeme: 15.06.2019.  10:00-14:00h

Mjesto: Yoga Plejs, Savska cesta 141, Zagreb

Voditelji: Tina Benc i Darko Blagojević

Tina

Mindfulness/yoga učiteljica, Radna terapeutkinja u treningu za Gestalt psihoterapeuta

Darko

Magistar psihologije, certificirani TRE® provider

 

Facebook
Facebook
Instagram