Biomehanički pozdrav suncu: progresije i regresije

Radionica je za sve koji vježbaju Pozdrav Suncu, a žele da je u skladu s biomehanikom i njihovom građom. Ukratko ćemo revidirati gradivo prve i razgovarati o vašim dojmovima. Bit će to dobra prilika i da provjerite formu, odnosno da ju naučite ako dolazite prvi put. Brzo se usvaja jer je optimiran za pokret i funkciju, a izostavlja detalje bazirane na krivim pretpostavkama o građi tijela.

Od progresija čekaju vas četiri inačice maha namaskara, sigurniji način za skakanje, gusjenica, sklekovi, piramide i dva izazova za ravnotežu. Danijel će sa vama podijeliti i tri zgodne opcije za rad u parovima, odlično za dizanje atmosfere i uspostavu dobre grupne dinamike, čak i ako se ne radi o partner jogi. Razgovarat ćemo o efektivnim minimumima, mogućim ciljevima, sigurnim maksimumima i crvenim zastavicama, odnosno kontraindikacijama.

Priča o kontraindikacijama uvest će vas u regresije – Pozdrav Suncu bez skleka, bez naslanjanja na ruke, povratak nakon ozljede zgloba šake ili protokol za atrofirane mišiće ruku, kako do prvog skleka, što s problematičnim koljenima, te definitivni favorit za ljude koji na vježbu dolaze iz ureda: Pozdrav na stolici i to tri inačice.

Broj mjesta : ograničen (max 15)

Donacija: 120kn

Prijave na: mirela@yogaplejs.com

 

 

Facebook
Facebook
Instagram