GONG KUPKA & YOGA NIDRA

 

Svakog drugog četvrtka možete nam se priključiti na Gong kupkama kao dio cjelovitog, holističkog rada na sebi, jer joga nije samo tjelesna vještina. Kako nam je zbog našeg, zapadnjačkog načina života vrlo teško sjedeći u meditativnom položaju odagnati galopirajuće misli i postići smiren um, važno nam je da si redovito priuštimo melem za um, dušu i tijelo – zvučnu kupku.

Iako često mislimo da samo mi zbog stresnog načina života imamo problema s povlačenjem osjetila i s postizanjem meditativnog stanja, tome nije tako. S tim su očito imali problema i drevni jogiji, te se u starim zapisima, kao npr. u Hatha Yoga Pradipici, ističe važnost zvuka – Nada Brahma – božanski zvuk – koji nas vodi do oslobođenja od svih prepreka.

Na početku gong kupke osoba ima namjeru. Snaga i moć namjere je najučinkovitija u izmjenjenim stanjima svijesti. To je ono alfa-theta stanje moždanih valova koje je moguće postići uz zvuk i vibracije gongova i ostalih holističkih instrumenata koji to pojačavaju i omogućuju.Da bismo se opustili potrebno je utišati unutarnji zvuk, tj. uskladiti unutarnje frekvencije s vlastitom optimalnom srčanom frekvencijom. Za to nam ne trebaju uređaji za mjerenje frekvencijskih raspona zvuka. Optimalna frekvencija našeg tijela je ona kada se osjećamo dobro u vlastitoj koži, kada smo opušteni, sretni, puni ljubavi. Sve ostale frekvencije uvjetovane stresom, ubrzanim načinom života, neslaganjem itd. malo pomalo vode u bolest.

Zvučna kupka izvodi se sviranjem optimalnih frekvencijskih raspona po elementima. Kad se te frekvencije spoje i ujednače, mi smo kod sebe, u svom srčanom centru. Zvučne zdjele, gongovi i druga glazbala, koja koristim tijekom zvučnih kupki, imaju optimalne frekvencijske raspone po elementima, te njihova primjena upravo služi usklađivanju vlastitih frekvencijskih raspona.

Vodi: Irena Horvat, Irena Horvat, certificirana praktičarka Peter Hess zvučnih masaža i terapija, certificirana učiteljica joge (RYS 200) i certificirana učiteljica Emily Hess zvučne joge.

Donacija: 50kn

Facebook
Facebook
Instagram