Bolster Bliss

Relativno nedavno se u svijetu joge u Hrvatskoj pojavio duguljasti okrugli jastuk kojeg nazivamo engleskom riječju bolster što znači podržati. Upravo to i jest njegova uloga u izvođenju asana koja nam omogućava drugačije i dublje doživljavanje i proživljavanje određenih položaja tijela.
U sklopu ove radionice upoznat ćemo se s nekoliko načina korištenja bolstera u praksi joge koji će nas pozvati da se potpuno predamo asanama u kojima ćemo se zadržavati neko dulje vrijeme. Pritom ćemo istraživati koliko duboko možemo ući u položaj odnosno koliko nam zaista treba da se potpuno oslobodimo napetosti u tijelu i umu. Rezultat ovog esencijalno restorativnog sata joge je u cijelosti opušteno i regenerirano tijelo na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini.

Program radionice:
* opuštanje s fokusom na dah (vježbe disanja – pranayama)
* zagrijavanje putem khatu pranam (varijante pozdrava suncu) i određenih prizemljenijih asana
* istezanje i opuštanje uz pomoć bolstera
* kratka meditacija

NAPOMENA: Sat je primjeren svim praktičarima joge bez obzira na količinu iskustva. Potpuni početnici su također dobrodošli. Broj sudionika je ograničen.

Vodi: Jelena Radošević – Jelena je certificirana učiteljica joge s više od 5 godina iskustva u prakticiranju raznih stilova joge (Joga u svakodnevnom životu, Ashtanga, Vinyasa, Dharma, Yin, Iyengar, Hatha, Hot.. ) i otprilike godinu dana iskustva u podučavanju u nekoliko joga centara u Zagrebu. Na svojim satovima važnost pridaje pravilnom i nježnom izvođenju pokreta i asana kako bi se u što većoj mjeri izbjegle potencijalne ozljede, a maksimalno osjetili učinci svake asane. Voli voditi kreativne, zaigrane satove s naglaskom na osvještavanje komunikacije s vlastitim fizičkim i suptilnim tijelom te uživanje u svakom trenutku i položaju.
„Prilikom jednog sata joge u Vestigiumu našli smo u ormaru duguljaste jastuke. Na inicijativu i opće oduševljenje polaznika jastucima proučila sam kako se radi s njima, koji su učinci asana izvođenih s bolsterima na tijelo te napravila pilot radionicu Bolster Bliss. Primijetivši uspjeh radionice (zadovoljstvo polaznika) poželjeh podijeliti iskustvo Bolster Bliss-a i s drugim praktičarima joge u Zagrebu

Donacija: 60Kn + 10Kn posudba bolstera

Prijave na: mirela@yogaplejs.com

Ograničen broj polaznika: max 15

**Bolster Bliss se provodi u suradnji s Kreativnim brlogom – supersimpa zagrebačkim proizvođačem bolstera i meditacijskih jastuka – koji je osigurao bolstere za potrebe ove radionice.**

Vidimo se na bolsteru:)