Bez obzira na komercijalizaciju pilatesa kao programa koji je dostupan u svakom fitness centru iz susjedstva, brojna znanstvena istraživanja iz dana u dan potvrđuju kako je certificirani pilates sustav vježbi na spravama, siguran i djelotvoran u jačanju najdubljeg sloja lumbalno-zdjelične regije, postizanju mišićnog balansa, istovremenom snaženju i istezanju mišića te ispravljanju deformacija kralježnice.

Prednost vježbanja na reformeru je i angažiranost cjelokupne muskulature tijela s fokusom na duboke posturalne mišiće, čime se postiže mobilnost i stabilnost kralježnice te stabilnost zdjelice i ramenog obruča.

Reformer nudi širok spektar certificiranih pilates vježbi s obzirom na različite sposobnosti kao i zdravstveno stanje klijenata. Stoga ne čudi što ga uz rekreativce prakticiraju brojne osobe iz svijeta profesionalnog sporta kako bi poboljšale svoje sportske rezultate te klijenti s raznim povredama lokomotornog sustava kako bi ublažili ili ispravili razne deformacije i imali kvalitetniji život.

Reformer je dovoljno velik kako bi se na njemu mogli izvoditi različiti, puni pokreti što je sjajno za povećavanje fleksibilnosti dok se radi na snazi. Guranje i povlačenje sa nogama ili rukama nasuprot otpora opruga, nosača i same mase našeg tijela je u stvari način kako dobijemo na snazi. Takve vježbe omogućuju dovoljan otpor i spektar pokreta kako bi pomogla graditi snažniju muskulaturu. A posebnost je ekscentrična kontrakcija mišića. To je pokret samog mišića kada se produžava i daje otpor nekoj sili u isto vrijeme.

Opruge na pilates mašinama daju tu specifičnost svakoj vježbi tako što se izmjenjuju koncentrična i ekscentrična kontrakciju što omogućuje postizanje dugoljastih, vretenastih mišića punih snage, nasuprot npr. standardnim mašinama koje nalazimo u uobičajenim fitness centrima i na kojima mišić uglavnom radi samo kroz koncentričnu kontrakciju i konstantno se samo skraćuje.

YOGA NA REFORMERIMA

Uza sve ovo kod nas u Plejsu  možete probati i Vinyasa yogu na reformerima, koja postaje sve popularniji oblik tjelovježbe u svijetu!!! Smisleno se izvodi većina asana kao i na prostirci uz dodatNO opterećenjem pod utjecajem opruga. Izvođenje asana na reformeru tjera vas osvještavati mišiće trupa i zdjeličnog dna u yogi poznatih kao „Bandhe“ bez mogučnosti zaobilaženja istih.

 

 

Dogovorite termine na vrijeme. Prijave na: mirela@yogaplejs.com / 091-7854140

Termine možete rezervirati u sljedećim terminima:

svaki radni dan ujutro : 7-11h te poslijepodne od 17-22h

subota ujutro: 8-12h

Facebook
Facebook
Instagram