MINDFULNESS MEDITACIJA

Dragi naši jogići,

Od sljedeće sezone (već od druge polovice 8.mjeseca) imat ćete priliku produbiti vašu meditativnu praksu ili krenuti na put jedne, ako do sada niste imali priliku.

Svakog petka (18:15 – 19:15) dobrodošli ste sjediti (a ponekada stajati, ležati ili hodati J) sa našom Tinom na satovima vođene Mindfulness meditacije.

Zajedno ćete kroz njen posebno mekan pristup razvijati vještinu otvorene prisutnosti sa cijelokupnim životnim iskustvom, kakvim god se pokazuje u danom trenutku. Prakticirat ćete mindfulness kao vještinu svakodnevnog življenja, neodvojivu od vaše formalne prakse u studiju ili doma.

Učit ćete biti prijatelj sa dahom i sa tijelom upoznavajući ga kroz razne tjelesne senzacije, biti prijatelj sa umom promatrajući misaone procese i mentalna stanja i prepoznavati emocije i gledati kako i gdje se manifestiraju.

Uz Mindfulness meditaciju prakticirat ćete i Metta i Karuna meditacije (metta=bezuvjetna ljubav, karuna=suosjećanje) te na taj način hrabriti i snažiti srce i smekšavati um.

Da bi mogli pratiti sadržaje i dolaziti petkom potrebno je proći Uvodni Mindfulness sat koji će se održavati svake prve subote u mjesecu. Datumi za prva dva uvodna sata su 1.09. i 6.10. (subota ujutro 10-11:15h).

Sve satove, uvodne i redovne petkom, vodit će naša Tina (mindful yin/yang yoga učiteljica), a prilozi će biti na bazi donacija.

Doniranje je dio naše prakse velikodušnosti i suosjećanja koja pomaže ne samo onima kojima smo dali već i nama samima. Iz tog razloga, prilikom davanja donacije najbitnije je voditi se osjećajem osobnog zadovoljstva sa time kada i koliko dajemo .

 

Metta

Vaš Plejs J

 

Facebook
Facebook
Instagram